bolus & Aalsterse vlaai

Met ruim veertig bolussen, liters koffie en een gezellige groep mensen aan boord kon de bus al vroeg vertrekken naar Vlaanderen voor een dagje Façade 2012.

Netwerk AalstIn Aalst stond het team van Netwerk al klaar met Aalsterse vlaai en koffie en thee. Na deze streeklekkernij volgde een inleiding op de tentoonstelling en kon de groep zelf op pad door het drie verdiepingen tellende gebouw. De Façade Parade van Dirk Zoete in de galerie, de werken van Charlotte Moth en Stefaan Dheedene op de begane grond, Stijn Ank en Public Team op de eerste verdieping, Piki en Liesbet Verschueren en Jurgen Ots met zijn werk Porte de l’Enfer op de tweede, Lucie Renneboog en Alice De Mont op de derde verdieping, de letterlijke façade van Veerle Michiels en de werken van Sofie Van der Linden en Anna Malagrida in de Studio.

Naast Façade was er een vierdaagse expositie te bekijken, Let’s Religion. De kunstenaars van deze tentoonstelling waren speciaal voor ons aanwezig en gaven tekst en uitleg waar nodig.

Be-Part WaregemNa de goed verzorgde lunch bij Be-Part in Waregem, kreeg de groep een rondleiding langs de werken van Façades: het werk van Honoré d’O waar wekelijks iets aan wordt  toegevoegd, de indrukwekkende potloodtekeningen van Stijn Cole, de videoinstallatie van Hans Demeulenaere en de vitrinekast van Wesley Meuris. Lees meer over de werken.

Rond een uur of drie kon de bus weer vertrekken naar Middelburg. We kijken terug op een geslaagde dag!

 

Comments are closed.

Copyright 2023 Façade 2017 · RSS Feed · Inloggen