lezing met Rob Wijnberg

Onlangs kwam filosoof en opinieredacteur Rob Wijnberg, ook wel bekend als tafelheer bij De Wereld Draait Door (DWDD), zelf in het nieuws met zijn vertrek als hoofdredacteur van nrc.next.
Wel blijft hij betrokken als columnist voor zowel nrc.next als NRC Handelsblad. Wijnberg studeerde filosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Zijn nieuwste boek Dus Ik Ben schreef hij samen met Stine Jensen die volgende week één van de sprekers is in de Zeeuwse Bibliotheek.

Gapende kloof
Wijnberg publiceert veelvuldig over jongerencultuur, vrijheid van meningsuiting en de gapende kloof tussen bestuurders en publiek. Een kloof die evengoed zou kunnen bestaan tussen architecten, de vormgevers van de openbare ruimte en het publiek. Bovendien is kunst een linkse hobby geworden. Hoe kan dit gat gedicht worden, zonder te vervallen in de oude reflex van autocratie. Hierover spreekt hij tijdens de vijfde Ontmaskerde Stad-lezing in de Zeeuwse Bibliotheek op dinsdag 9 oktober.

Poëzie en verlangen
Ook Mariet Schoenmakers komt die avond aan het woord. Zij is als projectontwikkeaar dagelijks betrokken bij de nieuwste ontwikkelingen in tal van Nederlandse steden. In Zeeland werkte ze lange tijd tegen de stroom in aan de herschepping van het Vlissingse Scheldekwartier, waarvan de eerste resultaten zichtbaar worden. De stad als drager van poëzie en verlangen. Hoe het historische beeld een enthousiasmerende werking heeft op bewoners.

 


Ontmaskerde stad. Een avond met Rob Wijnberg en Mariet Schoenmakers

Datum: dinsdag 9 oktober
Tijd: 19:30 uur
Plaats: Zeeuwse Bibliotheek, Middelburg

Toegang gratis

Comments are closed.

Copyright 2021 Façade 2017 · RSS Feed · Inloggen