opening Aalst

Façade 2012 is ten slotte  ook officieel van start gegaan in Aalst na een drukbezochte opening afgelopen zaterdag.

Ook Netwerk / centrum voor hedendaagste kunst in Aalst heeft een eigen invulling gegeven aan Façade 2012 met werk van Stefaan Dheedene, Alice De Mont, Anna Malagrida, Lucie Renneboog, Charlotte Moth, Veerle Michiels, Jurgen Ots, Public Team, Piki & Liesbet Verschueren, Lotte Van den Audenaeren, Sofie Van der Linden  en Dirk Zoete.


opening AalstFaçade
De façades van de stad Aalst, haar industrie in het centrum, haar ingrijpende stadsvernieuwing en haar afbraakpolitiek inspireerden de kunstenaars.
Een ‘façade’ is de buitenste gevel van een gebouw. Ze fungeert als de grens tussen het private en het publieke, tussen de binnen- en buitenruimte, tussen het innerlijke en het uiterlijke. Even vaak is ze een masker, dat iets of iemand verbergt. De kunstenaars in de tentoonstelling geven elk een antwoord op de volgende vragen: wat schuilt achter de façade? Kan men een bouwwerk begrijpen als een lichaam, waar de vensters de ogen zijn en de façade het aangezicht? Hoe verbeeldt architectuur de dromen, de verwachtingen en de angsten van de mens? Lees meer.

Busreis
Wilt u de werken bezichtigen in Aalst? Ga dan mee met onze busreis op vrijdag 19 oktober!

Comments are closed.

Copyright 2023 Façade 2017 · RSS Feed · Inloggen