voorproefje in Gent

Met de van oorsprong Middelburgse kunstenaar Ben Sleeuwenhoek bracht Thom Schaar onlangs een bezoek aan TRACK in Gent. TRACK is een groots kunstevenement in Gent dat tot 16 september te bezoeken is. Eén van de redenen om het evenement te bezoeken was het werk van Tadashi Kawamata, één van de deelnemende kunstenaars aan Façade 2012.

Kawamata realiseerde een favela, een fragment, opgetrokken uit pallets, oude deuren, verbogen golfplaten en ander bij elkaar gesprokkeld (hout)afval. Dit stukje sloppenwijk bevindt zich net boven het water van de zwaaikom, in het midden van de drukke verkeersknoop aan het station Gent-Dampoort, Vanaf twee uitkijktorens heb je een mooi zicht op de zwaaikom en het zeer drukke autoverkeer eromheen. Deze interventie sluit aan bij Kawamata’s onderzoek naar de sociale aspecten en architecturale typologieën van dit soort zelfgemaakte huisvesting.

TRACK in Gent
TRACK is een unieke kunstervaring in de openbare en semi-openbare ruimte in de stad Gent. Het biedt verrassende, verrijkende en onverwachte ontmoetingen met de stad, zijn geschiedenis en zijn inwoners en zet mensen ertoe aan te reflecteren over stedelijke realiteiten en de hedendaagse condition humaine in ruime zin. Maar liefst 41 internationale kunstenaars werden uitgenodigd om nieuw werk te creëren dat diep geworteld is in het stedelijke weefsel van Gent, maar dat de lokale context ook verbindt met thema’s die een universele relevantie hebben.

Comments are closed.

Copyright 2023 Façade 2017 · RSS Feed · Inloggen