Tamara Dees

Tamara Dees (Terneuzen, 1971) studeerde Visual Arts (BA) aan de Academie Beeldende Kunst in Maastricht (1998) en volgde een master Visual Arts aan de AKV St Joost in Breda (2001). 

Werk Tamara Dees

In haar werk staat water altijd centraal. Het is haar taal. Ze is gefacineerd door de zee en zeilen. Het reizen over water ziet Dees als metafoor voor de ontwikkeling van de mens, op zoek naar zijn identiteit. Ze maakt installaties, foto’s, tekeningen en video’s, afhankelijk van de situatie.

Werk & tentoonstellingen
Ze deed werk in opdracht van onder andere Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, CBK Zeeland, COS Zeeland en Stedelijk Museum Roermond/Provincie Limburg.

Haar werken werden tentoongesteld in onder andere de Bewaerschole Burgh Haamstede, KipVis Vlissingen, HISK Gent (België), Hedah Maastricht, CBK Zeeland, Bonnefantenmuseum Maastricht, Stedelijk Museum Roermond, Dick de Bruijn Contemporary Art Middelburg en Monumental Bornem (België).

Website Tamara Dees


Tamara Dees (Terneuzen, 1971) studied Visual Arts (BA) at the Academy of Fine Arts and Design in Maastricht (1998) and she pursued a masters degree in Visual Arts from AKV St Joost in Breda (2001).

As an artist, she is fascinated by the sea and sailing. For her, traveling over water is a metaphor for the development of a human being, in search of his identity.
She makes installations, photographs, drawings and video, depending on the situation.

Work & exhibitions
She worked for several organisations such as Woongoed Zeeuws-Vlaanderen, CBK Zeeland, COS Zeeland and Stedelijk Museum Roermond/Provincie Limburg. Her works have been exhibited widely, including Bewaerschole Burgh Haamstede, KipVis Vlissingen, HISK Ghent (België), Hedah Maastricht, CBK Zeeland, Bonnefantenmuseum Maastricht, Stedelijk Museum Roermond, Dick de Bruijn Contemporary Art, Monumental Bornem (België).

Website Tamara Dees

Comments are closed.

Copyright 2023 Façade 2017 · RSS Feed · Inloggen