Tadashi Kawamata

Tadashi Kawamata bouwt in situ houten installaties met een tijdelijk karakter. Deze installaties steken uit bestaande gebouwen, hangen eraan of overdekken deze of vormen een loopbrug of wandelpad.

tadashi kawamata portretMet zijn ingrepen wil hij een verbinding leggen tussen interieur en exterieur en heden en verleden. Hij beperkt zich hierbij niet tot alleen de architectuur maar houdt zich ook bezig met de maatschappelijke context van zijn onderwerp.

Exposities
Sinds zijn eerste tentoonstelling in 1977 heeft Kawamata gewerkt en geëxposeerd over de gehele wereld: de Biënnale van Venetië in 1982, de Documenta 8 in 1982, de Sao Paulo Biënnale in 1987, de biënnale van Lyon in 1993, de 50ste verjaardag van de Verenigde Naties in 1995, Tokyo project: New Housing Plan in 1998, 4de Shanghai Biënnale in 2002, Asia Pacific Weeks Berlin 2009, Centre Pompidou Parijs 2010.

Website Tadashi Kawamata

Website met werken van Tadashi Kawamata


tadashi kawamata venice biennialTadashi Kawamata builds temporary wooden installations in situ. His installations extend from existing buildings (they hang on to or cover them) or they form a bridge or walkway. With his interventions he wants to connect the interior and the exterior as well as the past and the present. That way he limits himself not just to architecture, he is also engaged with the social context of his subject.

After his first exhibition in 1977, Kawamata has worked and had exhibitions all over the world: the tadashi kawamata la marechalerieVenice Biennial in 1982, Documenta 8 in 1982, Sao Paulo Biennial in 1987, the Biennial of Lyon in 1993, the 50th anniversary of the United nations in 1995, Tokyo project: New Housing Plan in 1998, 4th Shanghai Biennial in 2002, Asia Pacific Weeks Berlin 2009, Centre Pompidou Paris 2010.

Website Tadashi Kawamata

Website with works Tadashi Kawamata

Comments are closed.

Copyright 2023 Façade 2017 · RSS Feed · Inloggen