Daan Roosegaarde

Kunstenaar en architect Daan Roosegaarde (1979) verkent het ontstaan van een nieuwe natuur die evolueert uit technologische innovaties door het creëren van interactieve landschappen die instinctief reageren op licht en geluid.

Daan Roosegaarde met 'Dune' Shanghai 2011 Roosegaardes opvallende kunstwerken leggen de dynamische relatie tussen architectuur, mensen en technologie vast. Studio Roosegaarde in Rotterdam en in Sjanghai (Cn) is de thuisbasis van zijn team designers en engineers. De interactieve ontwerpen Dune en Intimacy zijn uiterst tactiele high-tech omgevingen waarin de kijker en de ruimte één worden. De verbinding die wordt gelegd tussen ideologie en technologie resulteert in wat Roosegaarde omschrijft als ‘techno-poetry’.

Roosegaarde werd geboren in Nieuwkoop (1979). Hij woont en werkt in Rotterdam (NL) and Shanghai (CN). Roosegaarde heeft de Dutch Design Award, Design for Asia Award en China’s Most Successful Design Award gewonnen. Hij had exposities in o.a. Tate Modern, The National Museum in Tokyo, The Victoria and Albert Museum in Londen en op verscheidene plaatsen in de openbare ruimte in Rotterdam en HongKong.

werken Daan Roosegaarde
website Daan Roosegaarde

 


 

portret daan roosegaardeArtist and architect Daan Roosegaarde (1979) explores the dawn of a new nature that is evolving from technological innovations by creating interactive landscapes that instinctively respond to sound and movement. Roosegaarde’s remarkable works of art function as a documentation of the dynamic relation between architecture, people, and technology.

Studio Roosegaarde is the home of his team of designers and engineers based in Rotterdam (NL) and Shanghai (CN). Its interactive designs, such as Dune and Intimacy, are tactile high-tech environments in which viewer and space become one. This connection, established between ideology and technology, results in what Roosegaarde calls ‘techno-poetry’.

Roosegaarde was born in Nieuwkoop (1979) and works and lives in Rotterdam (NL) and Shanghai (CN). Roosegaarde has won the Dutch Design Award, Design for Asia Award and China’s Most Successful Design Award. He has been the focus of exhibitions at the Tate Modern, the National Museum in Tokyo, the Victoria and Albert Museum in London, and various public spaces in Rotterdam and Hong Kong.

works by Daan Roosegaarde
website Daan Roosegaarde

 

Comments are closed.

Copyright 2023 Façade 2017 · RSS Feed · Inloggen